Veckobrev v 3

Hej!

Temaarbetet om rymden har fortsatt under veckan och den förmågan som vi har haft i fokus är förmågan att kunna samarbeta. Veckan började med att vi pratade om förmågan att samarbeta, vi pratade om vad som är viktigt att tänka på när man samarbetar. Några saker som kom upp då var att man måste kunna ge och ta och att man måste prata med varandra för att kunna komma överens. Den första samarbetsövningen vi gjorde var att rita raketer, de olika borden skulle på 10 minuter försöka rita raketer tillsammans.

Veckans skrivuppgift var att skriva en saga som utspelar sig i rymden. Treorna skrev egna sagor medan årskurs 1 och 2 skrev sina sagor tillsammans två och två. Sagorna blev inte färdiga under veckan så vi fortsätter nästa vecka.

Alla årskurser har på sina mattelektioner jobbat med geometri. Vi har pratat om två och tre dimensionella figurer. Inför arbetsområdet med geometri har vi pratat om och förklarat vilka mål vi jobbar med.

Vi har pratat om att det finns tre steg.

1) att kunna peka ut och namnge figurerna

2) att kunna beskriva figurerna

3) att kunna jämföra figurerna och se likheter och skillnader

Efter lektionerna var det många barn som gick ut och byggde geometriska figurer av snö.

I torsdags var det äntligen dags för verkstäder. I matteverkstan jobbade man med geometriska figurer. I ateljén skapade man mobiler eller tittskåp över vårt solsystem. I labbet pratade man om gravitation och byggde fallskärmshoppare. I svenskaverkstan pratade man som mytologin bakom några av stjärnbilderna på himlen. Så kul att jobba med rymden på olika sätt.

I torsdags jobbade vi även med målet att först, kunna förklara och illustrera hur solen, jorden och månen rör sig i förhållande till varandra och hur vår tid hänger ihop med det.

Veckan avslutades med att vi sammanfattade arbetet med förmågan att samarbeta genom att jobba med frågan, -varför av det bra att samarbeta?

Nästa vecka är det dags för friidrott i Sätrahallen. På onsdag kl 12-14 ska vi få prova på olika friidrottsgrenarna i Sätrahallen. Barnen behöver ha med sig idrottskläder, inneskor och vattenflaska.

Måndag; idrott åk 2 , slöjd åk 3

Tisdag; idrott åk 1,3

Onsdag; musik åk 1,2,3, Friidrott i Sätrahallen 12-14

Torsdag; Verkstäder

Fredag; idrott åk 1


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *