Veckobrev v 6

Förra veckan var det förmågan att vara generös som var i focus och den här veckan har vi tränat på att vara nyfikna. Nästa vecka är det förmågan att bry sig om andra som kommer att genomsyra det vi gör.

Under veckan har varit nyfikna och tagit reda på mer fakta om planeterna i vårt solsystem, vi har varit nyfikna på varandra och i fredags var vi nyfikna på en ny app. Då jobbade vi med bildskapande i appen Sketches. Det var kul att se kreativiteten och nyfikenheten när vi tillsammans utforskade hur man skrapar egna bilder i appen.

Matematiken har även denna vecka handlat om geometri, treorna har gått igenom två nya begrepp… omkrets och area och tränat på dem.

På onsdag ska vi åka på studiebesök på Vetenskapens hus och lära oss mer om rymden. Vi kommer att åka i två grupper, en på förmiddagen och en efter lunch. Vi kommer att blanda eleverna från båda klasserna när vi gör grupperna, eftermiddagsgruppen är åter på Delfinen ca 15.00. Återkommer på måndag eftermiddag med vilka som åker när.

Hemläsning: eleverna läser vidare i böcker de valt själva + att vi har en gemensam årskurs läxa som vi kan jobba med på vissa lektioner.

Tisdagar, åk 1 och 2 lämnar in sin läsläxa och får en ny.

Onsdagar, åk 3 lämnar in sin läsläxa och får en ny.

V 6

Måndag, idrott åk 2, slöjd åk 3

Tisdag, idrott åk 1,3

Onsdag, – vi åker till Vetenskapens hus i blandade grupper, övningsämnen där det passar , det behövs inga idrottskläder.

Torsdag, verkstäder

Fredag, idrott åk 1

/ Personalen i 1-3AB


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *